4. Sayı

4. Sayıda bu sezon gösterime giren Çamur, Asmalı Konak, Matriks, Dogville, Comandante, Barbarların İstilası ve Kurdun Günü filmleri; ayrıca Yunanistan’dan sonra Türkiye’de de gösterime girecek, İstanbullu Rumların nostaljisini anlatan Şehir Mutfağı ve İranlı yönetmen Cafer Panahi’nin İstanbul Festivali kapsamında gösterilecek Kızıl Altın filmleri üzerine yazılar bulunuyor.

Bu sayıda umuda yolculuğa çıkmış ve bir daha dönmemişlerin, durumlarını bizlere ulaştıran Almanya’daki ikinci kuşak Türkiyeli yönetmenleri dosya olarak ele alındı. Bu kapsamda filminin ülkemizde gösterime girmesi dolayısıyla Türkiye’de bulunan Yüksel Yavuz’la ve kısa filmini Avrupa Filmleri Festivali’nde izleme şansı bulduğumuz Ayhan Salar ile birer söyleşi bulunuyor. Yüksel Yavuz’un Küçük Özgürlük ve Fatih Akın’ın Kısa ve Acısız filmleri ele alınıyor.

Ayrıca Reis Çelik’le, son filmi ya da kendi deyimiyle anlatısı; sadece yönetmenin değil, yöre insanının, Tuncel Kurtiz’in de ortaklaşa inadıyla çekilen İnat Hikayeleri üzerine bir söyleşi bulunuyor. 2003 yılını geride bırakırken, geçtiğimiz yıl çekilen Türk filmleri üzerine toplu bir değerlendirme yazısını bulabilirsiniz.

Mutlu Parkan küreselleşme ve sinema üzerine yazarken, Ahmet Soner de o özgün tarzıyla bir senaristin sinemayla geçen günlerini güzel bir öykü de olduğu gibi aktarıyor bize.

5. sayıda görüşmek üzere, dostçakalın.

Film Ekibi